Esittely Kansainvälisen avantouintiyhdistyksen (IWSA) toimintaan

Globaalin verkoston omaava ogimagekansainvälinen avantouintiyhdistys eli IWSA (International Winter Swimming Association) omistautuu avantouinnista tiedottamiselle, lajin tunnettuvuuden kasvattamiselle ja sen yhteydessä järjestettävien oheistapahtumien kehittämiselle ja markkinoimiselle, jonka lisäksi se tietenkin yhdistää avantouinnin ystäviä ympäri maailmaa. Avantouintiyhdistys itse kertoo sivustollaan juuriensa olevan Suomessa, jossa kylmässä vedessä uiminen tai ainakin siihen pulahtaminen on eräs tärkeä kansanperinne.

Sivustolta löytyy kattava ja aktiivisesti päivittyvä kalenteri, johon on sisällytetty kaikki avantouinnin pienet ja suuret tapahtumat eri puolilla maailmaa. Mukana on monenmoista ohjelmaa, mutta kaikki tietenkin huipentuu joka toinen vuosi järjestettäviin avantouinnin MM-kilpailuihin. Yhdistyksen sivuilta löytyy lista kaikista eri tapahtumista, mitä avantouinnin parissa on järjestetty. Esillä ovat menneiden kausien tapahtumien lisäksi tietenkin kuluvan kauden eri kilpailut ja tapahtumat. Marraskuussa järjestettiin Latviassa Jelgavas Roni Cup sekä Venäjällä 2nd Russian Pacific Winter Swimming Open Cup -kisat. Tammikuussa Valko-Venäjällä pidettiin Minskin avoimet kisat sekä Latviassa järjestyksessään 14. kotimaanmestaruuskisat. Helmikuussa tapahtumia järjestettiin vilkkaasti, sillä Iso-Britanniassa pidettiin järjestyksessään kuudennet Big Chill Swim -kilpailut, New Yorkissa kolmannet avantouinnin valtakunnalliset mestaruuskisat, Ruotsissa seitsemännet Skandinavian mestaruuskilpailut sekä Belgiassa peräti 51. kertaa tapahtuma, jonka osallistujat uivat halki hyisen Meuse-joen. Maaliskuussa Pietarissa pidettiin ensimmäiset mestaruuskilpailut avantouinnissa ja Tallinnassa järjestyksessään kuudennet valtakunnalliset mestaruuskilpailut. Lajin kasvun myötä avantouintiyhdistys ajaa vahvasti ajatusta siitä, että eri alueiden uintiseurojen olisi hyvä aktiivisesti järjestää myös omia paikallisia kilpailujaan.

Jos eri kilpailuissa tulleet tulokset sekä eri uintimuotojen mestaruudet kiinnostavat, löytyy niistä kattavasti tietoa yhdistyksen kotisivuilta. Sieltä pääsee tutustumaan kaikkien aikojen parhaimpiin ja menestyksekkäimpiin avantouimareihin muun muassa lajeissa 25 metrin rintauinti, 50 metrin rintauinti, 25 metrin vapaauinti, 50 metrin vapaauinti, 100 metrin vapaauinti, 200 metrin kestävyysuinti, 450 metrin kestävyysuinti ja 1000 metrin kestävyysuinti. Lisäksi löytyy vielä osio, jossa on listattu kaikkien aikojen parhaat tulokset avantouinnissa maailmanlaajuisesti. Osiossa on kummallekin sukupuolelle oma osionsa ja siinä on listattu uimarin nimen lisäksi kotimaa, ennätyksen syntymispäivä, tapahtuman nimi sekä -paikka, veden luokitus sekä suoritukseen kulunut aika. Listalla on ilahduttavasti myös yksi suomalainen, nimittäin 25 metrin rintauinnissa ennätyksen vuonna 2014 tehnyt Sanna Aaltonen. Muutoin ennätysten listalla erityisen vahvoilla ovat venäläiset avantouimarit.

Erilaisten ennätysten listaamisen lisäksi tätä avantouintia käsittelevää sivustoa kannattaa käydä lukemassa myös silloin, jos haluaa tutustua kilpailuissa voimassa oleviin sääntöihin. World Championship -osiosta pääset tutustumaan hyvin yksityiskohtaisesti listattuihin sääntöihin, mitä kansainvälisissä kisoissa käytetään. Toinen varsin mukava ominaisuus sivustolla ennätysten ja sääntöjen lisäksi on todella aktiivisesti päivittyvä uutisikkuna, johon lisätään usein avantouintiin liittyviä uutisia tai muita tärkeitä asioita. Tämä onkin loistava kanava kartalla pysymiseen, mikäli avantouinti kiinnostaa ja haluaa tietää, missä lajissa nykypäivänä mennään.

Eräs yhdistyksen keskeisimmistä tavoitteista ja huolehtia siitä, että avantouintiseuroilla on riittävästi tietoutta turvallisesta avantouinnista. Tähän sisältyy monenlaisia turvallisuutta edesauttavia tekijöitä sekä altaan valmistelemista oikeanlaiset olosuhteet tarjoavaksi uintipaikaksi. Yhdistys tarjoaa auliisti neuvoja koskien turvallisia uimisolosuhteita, sillä avantouinti on yksi niistä lajeista, jotka saavat ihmisen elimistön äärirajoilleen. Yksi esimerkki siitä, kuinka avantouintiyhdistys pitää huolta uimareiden turvallisuudesta avantouintikilpailuissa on se, että se pitää huolen siitä, että IWSA:n vedenlämpötilaa ja uintimatkojen pituutta koskevat vaatimukset tulevat täytetyksi avantouintitapahtumissa ja kilpailuissa. Avantouinnissa voimassa oleviin suosituksiin pääsee tutustumaan helposti yhdistyksen kotisivujen kautta, jossa on tarjolla selkeälukuinen selitys eri olosuhteisiin liittyvistä suosituksista. Tämän lisäksi yhdistys on aktiivisesti mukana tutkimustyössä, jossa selvitetään avantouinnin positiivisia vaikutuksia terveydelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *