Saukkoranta

Saaronniemen Saukkojen koti on Ruissalossa.

Avantouintiseura Saaronniemen saukot on perustettu 1999.saukot 200 Talviuinnin harrastaminen alkoi Saaronniemen kärjessä ja sieltä monien vaiheitten jälkeen on tultu 2002 Ruissalon kesäkoti Outorin rantaan. Talo ostettiin 2003 itselle ja nyt ollaan omassa kodissa ja kaikki puitteet alkavat olla avantouinnin kannalta erinomaisia.

Aktiivinen jäsenistö

Tällä hetkellä Saukoilla on hieman yli 350 jäsentä (2022). Uimarit koostuvat kaikista sosiaaliluokista ja ammattiryhmistä, mukana on myös useita eri kansallisuuksia. Kaikki uimarit ovat tasavertaisia, keltään ei kysellä, mitä teet tai mistä tulet. Saukkoja yhdistää positiivinen, huumoritäyteinen mielenlaatu. Monissa perinteisissä ”seurakunnissa” vain yksi puhuu.
Saukoissa puhuvat kaikki.

Kuntoilu on Saukkojen yksi suuri aktiviteetti

Uinnin lisäksi Saukoissa harrastetaan monimuotoista liikuntaa.saukot uimaranta 200 Tiettyinä iltoina kokoontuu porukka, joka juoksee talvipakkasessa ”alasti” lyhyet shortsit jalassa. Mitä lisäetua tämä sitten tuo avantouintikokonaisuuteen. Kokeneet juoksijat vakuuttavat, että entistä hullummalta tuntuu! Tälläiset juoksijat voit nähdä Ruissalon pimenevässä illassa.

Saukot osallistuvat joka vuosi omalla panoksellaan avantouinnin MM-kisoihin ja tietysti SM-kisoihin. Eräs maailmanmestari on saavuttanut tittelinsä saappaan heitossa. Villit huhut kertovat, että 4 Saukkoa olisi osallistunut Nakukymppiin Padasjoella, siis 10 km alastonjuoksuun!!

Sosiaalinen joukko

Monien mielestä Saukot ovat hyvin positiivinen ja sosiaalinen harrastajaryhmä. Talkoot ovat yksi osoitus tästä. Säännöllisin väliajoin toistuvat puutalkoot ovat kiva tapa tehdä jotain hyödyllistä viikonloppuna. Päätalon remontointi on tietysti työllistänyt valtavasti jäsenistöä. Tulokset ovat hyviä, talon katto on nyt uusittusukupolvet 200 ja kunnossa ja talkoolaisten kädenjälki näkyy myös sisällä. 

Jos haluat liittyä kivaan joukkoon niin Saukoissa olet oikeassa porukassa.

Saukoissa pidetään huolta Ruissalon ympäristöstä erityisesti omalla alueella ja muuallakin. On hienoa saada olla ja toimia niin kauniissa ja ainutlaatuisessa saaressa kuin Ruissalossa.